Megoldások

különféle társadalmi kihívásokra

Vetőmagjaink kiindulási alapot jelentenek egészséges és mutatós zöldségek előállításához. A Föld népessége folyamatosan növekszik és az élelmiszerek iránt igény emelkedik. Szaktanácsadóink és marketing specialistáink ezért a zöldség-ellátási lánc minden szereplőjével kapcsolatban vannak. Megvitatjuk a piaci fejlődés irányait, a fogyasztói trendeket, demográfiai változásokat, hogy a megfelelő prioritásokat válasszuk ki a nemesítési programjaink során. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy olyan fajtákkal jelenjünk meg a piacon, melyek megoldást kínálnak a különféle társadalmi kihívásokra.

Íz és állag

Rijk Zwaannál az íz és állag kiemelt szerepet játszik nemesítési programunkban. Mindemellett olyan fajtákat ajánlunk partnereinknek, melyek ízvilág tekintetében tényleg kimagaslóak. Ezek a fajták új dimenziókat nyitnak meg a standard fajtákhoz képest. Például, kifejlesztettünk egy kompakt méretű ízletes Piel de Sapo fajtát, reagálva az észak-európai fogyasztók kisebb méretű dinnye iránti igényére. Egy másik példa az új padlizsán fajtánk, mely kevesebb zsírt köt meg, ezáltal különösen alkalmas grillezésre.

Hatékonyság és pulton tarthatóság kérdése

Zöldség nemesítő cégként a finomhangolás „a vérünkben van” . Például, olyan sárgadinnye fajtát nemesítünk, amely kisebb magházzal rendelkezik, ezáltal nagyobb hasznot érhetnek el vele a feldolgozók. Vagy éppen kisebb növekedési erélyű paradicsom fajtákat hozunk létre, hogy a termelőknek kevesebbet kelljen a növényeket metszeni. A technológiai fejlesztések is befolyásolhatják a nemesítési célokat. Olyan spenót fajtákon dolgozunk, melyek egyöntetű növekedésük révén alkalmasak a gépi betakarításra.

Minőség és állag

A fogyasztók elsősorban a vizuális benyomásaik alapján vásárolnak zöldségeket, a mutatós megjelenés tehát alapvetően fontos. Magas minőségi követelményeink miatt termékeink ebből a szempontból jól elkülöníthetőek. Arra törekszünk, hogy fajtáink maximális termésmennyiség mellett minimális alak- vagy színbeli eltérést mutassanak. Egyedülálló minőségi tulajdonságokkal rendelkező termékeket is kínálunk termelőinknek, mint például a belül is intenzív piros színű paradicsom fajták, vagy a sárgadinnye, amely hosszabb szállítást követően is kiváló ízű marad.

Termesztés és fenntarthatóság

Jelentős mértékben járulunk hozzá a zöldségtermesztés fenntarthatóságához, a helyi fajták nemesítése vagy akár a négyzetméterenkénti termésátlag növelése által. A betegségekkel és kártevőkkel szembeni rezisztenciák lehetővé teszik a termelők számára, hogy a felhasznált növényvédő szerek mennyiségét csökkentsék. Részt veszünk fenntartható növényvédelmi módszerek kifejlesztésében, továbbá széles választékban kínálunk bio- vagy hidrokultúrás termesztésre ajánlott fajtákat.

Defense termékcímke: ellenállóság növényi betegségekkel szemben

Legelső sorban, Rijk Zwaan Defense címkéje az egészséges növényállomány biztosítéka. Továbbá, kevesebb vegyszer felhasználásával optimalizálhatják a termelők integrált növényvédelmüket. A Defense címkével rendelkező fajták hozzájárulnak a megbízható és fenntartható termesztéshez, magas minőségű, egészséges termékeket biztosítva a termesztőknek és üzleti partnereiknek.

Kényelem és változatosság

Számtalan kényelemhez kötött megoldást kínálunk, melyek növényenként változnak. Kihasználva azt a hatalmas sokszínűséget, amit a természet kínál nekünk, folyamatosan új változatokat vagy színeket kínálunk. Kifejlesztettünk például egy „blocky” paradicsomot, ami nagyon alkalmas arra, hogy megtöltsék, vagy például a koktél uborkánk frissen való csemegézésre van. Mindeközben kiaknázzuk a „termeld meg magadnak” trendet is. Az élő salátánk lehetővé teszi, hogy a fogyasztó otthon, saját maga szedje a friss salátaleveleit.

Egészség és tápérték

Minél több zöldséget esznek az emberek, annál jobb. Ezért foglalkozunk azzal, hogy minden zöldségféleséget étvágygerjesztővé és hozzáférhetővé tegyünk. Ezen túlmenően adatokat gyűjtünk a fajtáink egészségügyi előnyeiről. Kereskedő partnereink használni tudják ezt, amikor egyes zöldségeket népszerűsítenek. Afrika keleti vidékére helyi zöldségfélék bőtermő fajtáit nemesítjük, ami növeli a helyi termelők jövedelmezőségét, miközben a hozzáférhetőséget és a zöldségfogyasztást is javítja.