Rólunk

Rijk Zwaan Budapest Kft. a hollandiai zöldség nemesítő és forgalmazó cég tulajdonában van. A Rijk Zwaan családi tulajdonban lévő cég és jelenleg 4. legnagyobb vállalat a globális zöldség vetőmag piacon.

Rijk Zwaan Magyarországon

Közvetlen tevékenységünk 1987. januárjában kezdődött, amikor Magyarországon munkába állt (Kelet-Európában is első) munkatársunk. Területi képviselői munkáját kiterjesztve 1989-ben kereskedelmi képviseletet hoztunk létre, majd 1993-ban megalakult leányvállalatunk. Folyamatos fejlődésünk eredményeként cégünk már akkor átvette Magyarország mellett 10 közeli és balkáni ország forgalmazási feladatait, 1996-ban megnyitottuk Kísérleti Kertünket is Felgyőn. Cégünk fejlődésének egyik motorja a jellegzetes cégkultúránk, mely a munkatársakat helyezi a középpontba és így a siker központjába is. Büszkék vagyunk arra, hogy nagyon sok munkatársunk hosszútávon számol velünk, és nemigen van mukaerő elvándorlás. 

Rijk Zwaan a nemzetközi színtéren

Cégünk az embereket helyezi  központba. Több mint 100 országban jelen vagyunk, ezek közül 30 országban helyi értékesítési leányvállalattal és számos forgalmazóval dolgozunk. A mintegy 3900 munkatársunk olyan termékek létrehozásán dolgozik, melyek hozzáadott értéket nyújtanak partnereinknek. Motivált munkatársaink és a folyamatos beruházás, amit kutatás-fejlesztésre fordítunk, a szó szoros értelmében egészséges céggé tesznek. Partnereinkkel együtt közösen kívánjuk stimulálni a zöldségfogyasztást világszerte és termékeinkkel az ellátáshoz kívánunk hozzájárulni.

Tények és számok 2023/2024

  • Munkavállalók száma világszerte: kb. 3.900 fő; több, mint 30 országban
  • Munkavállalók száma Hollandiában: kb. 1.650 fő
  • Értékesítés több, mint 100 országban, 30 leányvállalaton és számos disztribútoron keresztül
  • Forgalom: 600 millió EUR felett
  • Cikkcsoportok száma: 25 felett
  • Kereskedelmi fajták száma: 1.500 felett
  • Kutatás-fejlesztésre fordított összeg: forgalom 30%-a
  • Piaci pozíció: a világon a 4. a zöldség nemesítő cégek között, 10%-os piaci részesedéssel

Frissítve: 2023.07.17.

Bővebben

Tudjon meg többet Rijk Zwaan tevékenységéről és ehhez kapcsolódó véleményekről a központi honlapon.