XX | Hero | VI24 | Rugose defense ToBRFV

Hírek - 05-12-2022

Rijk Zwaan bemutatja az első magas fokú ToBRFV rezisztenciával rendelkező paradicsom fajtáit

A paradicsom termés ráncosodását okozó ToBRFV vírus jelenléte világszerte hatalmas gazdasági veszteséget okoz a paradicsomtermesztésben. A Rijk Zwaan kutatói új, különleges genetikai tulajdonságot találtak, mely a paradicsom nagyfokú ellenállóságát biztosítja a ToBRFV- vel szemben

HR ToBRFV – Rugose Defense

A ToBRFV megjelenése után a Rijk Zwaan szakemberei intenzív, célorientált kutatómunkával gyorsan megtalálták a lehetséges rezisztenciaforrásokat, és elindult a célzott nemesítői munka. A Rijk Zwaan által alkalmazott megoldás révén magas szintű (HR) ellenállóképességgel rendelkező fajtajelöltek kerültek ki nemesítői programunkból, és csak ezen fajták kapják meg a Rugose Defense márkajelzést. Ez a márka a biztosíték a kertészek részére, hogy a legmagasabb szintű elennállóképességgel rendelkező fajtákat termeszthessék a jövőben. Az alkalamzott rezisztencia magas hőmérsékleten is aktív marad, tapasztalataink szerint nem kell attól tartani, hogy a hazai nyári meleg időszak ezt befolyásolná.

Bármely alanyra oltva jól termeszthető fajták

Fontos információ a termelők részére, melyet részletes viszgálatok, széles körű kísérletek illetve az árutermelési gyakorlat támasztanak alá, hogy a Rugose Defense fajták bármely forgalmazott paradicsomalannyal kompatibilisek, az alanyok a termesztett hibridek rezisztenciáját nem befolyásolják. Kísérletek azt igazolják, hogy a Suzuka RZ alany mind a fogékony, mind a rezisztens fajtákkal együtt jól teljesít. 

További információért lépjen kapcsolatba velünk!

A legfontosabb szegmensekben számos új hibridet tesztelünk és az év hátralévő részében további új fajtajelöltek bevezetését tervezzük: A Rijk Zwaan célja, hogy valamennyi szegmensben, bogyótípusban rendelkezzünk versenyképes, minden piaci szereplő elvárásainak magas szinten megfelelő fajtával.

Felkeltettük az érdeklődését, szeretne többet tudni a ToBRFV rezisztens fajtáinkról?

Látogasson el Rijk Zwaan Rugose Defense aloldalára, nézze meg bemutató videónkat, vagy válogasson Rugose Defense fajtáink közül!