XX | Hero | VI24 | News | The future is sky Rijk Zwaan

News - 22-05-2022

A "The future is sky" programmal Rijk Zwaan az együttműködést teszi a középpontba az uborka nemesítésében

Rijk Zwaan zöldség vetőmag nemesítő cég 1937 óta foglalkozik uborka nemesítéssel és a partneri kapcsolatok mindig kiemelt fontosságúak voltak a társaság számára, lehetővé téve a folyamatos innovációt a legfontosabb rezisztencia- és más agronómiai tulajdonságok vonatkozásában. Ez a fő üzenete Rijk Zwaan high-tech uborkatermelők részére készített "The future is sky" sorozata első videojának. Az együttműködés iránti elkötelezettségének köszönhetően Rijk Zwaan elismert partnerré vált az uborka termesztők körében. A cég több mint 50 fajtával rendelkezik a viszonylag kisebb high-wire szegmensben is.

Elkötelezettek vagyunk az együttműködés iránt

Rijk Zwaan évtizedek óta fontos szereplője az uborka piacnak, mind a hagyományos, mind a high-tech termesztésben. Az alacsony házakban történő termesztés fokozatosan visszaszorult az új termesztési technológiák megjelenésével. Rijk Zwaan a termelőkkel régóta fennálló együttműködésének köszönhetően választ tudott adni a felmerülő kérdésekre összhangban a cég azon szándékával, hogy az uborkatermesztők preferált partnere legyen valamennyi termesztési szegmensben. Nemesítőink és többi  munkatársunk is meg van győződve arról, hegy ehhez szorosan együtt kell működnünk a termelőkkel.

Innovatív uborka típusok a jelen és a jövő termesztési rendszereihez

Ambícióink a cég high-wire fajtaválasztékában és szakértelmében is megmutatkoznak: Rijk Zwaan valamennyi típusban aktívan nemesít és több mint 50 fajtából áll a szortimentünk a snack uborkától a kígyóuborkáig. A hosszú távú, termelő és nemesítő közt fennálló bizalomra épülő kapcsolatunk lehetővé teszi, hogy ne csak megálmodjuk a jövő fajtáit, hanem meg is merjük hozni a megfelelő döntéseket és végre is hajtsuk, amit elhatároztunk. Ez a szemlélet vezetett olyan sikeres fajták megalkotásához, mint a Skyview, Verdon és a Bonwell.  Együtt minden termesztési módra, berendezéshez és termesztési időszakra találunk megoldást.

A partnerség a génjeinkben van

A partnerség magától értetődő Rijk Zwaan számára.  „Marcel van Koppen egy független személyiség. Amikor eljön hozzám a kertészetbe, minden előítélet nélkül figyeli meg, hogy dolgoztam eddig a növényekkel, aminek köszönhetően hatékonyan és objektíven értékeli azt, amit nálam lát” – mondja Jan Reijm uborka termesztő a Reijm and Zn. cég részéről.  Ez a kölcsönös kommunikáció és állandó tapasztalatcsere rendkívül értékes Rijk Zwaan számára is, mert rálátást biztosít a piaci folyamatokra és így meg tudjuk határozni partnereink igényeit, ami által célzott kutatást tudunk folytatni rezisztenciák vagy más fajtatulajdonságok irányában.

Nemzedékeken átívelő kapcsolatok

Rijk Zwaan munkája nem ért véget, az innováció sosem áll meg. A cég továbbra is támogatja a termelőket, folyamatosan megosztja tapasztalatait, mindig a jövőre összpontosítva. A következő időszakban megjelenő "The future is sky" video sorozatunkban szakmai tartalmakat osztunk meg partnereinkkel az uborkatermesztésben aktuális trendekről, témába vágó videókkal, termesztői és nemesítői tapasztalatokkal. A magot egyedül is el lehet vetni, az igazi növekedés azonban csak együtt lehetséges. A határ a csillagos ég!